Od kokošjeg pera preko umjetne inteligencije do Rimac Automobila

– Trebate inspiraciju? Bacite oko na ove klince i izazove kojih su se ulovili – Google Science Fair. Prošle smo godine tu mogli vidjeti dvije djevojke iz BiH, Anelu Arifi i Ildu Ismaili, koje su pomoću kokošjih pera i masti dobile novu vrsti biogoriva. O svemu su držale i govor na TEDWomen.

– Drugo mišljenje uskoro nećemo tražiti od drugog liječnika, nego od umjetne inteligencije. A na kraju će ona preuzeti taj posao potpuno. Bacite oko na zadnji ulomak ovog teksta o IBM-ovom Watsonu i testiranju na 1000 dijagnoza postavljenih od strane onkologa. U 30% slučajeva Watson je predložio tretmane koje liječnici nisu, a bazirani su na istraživanjima koje doktori uz najbolju volju ne mogu proučiti – godišnje ih se objavi 160 000. No, umjetna inteligencija to može obraditi.

Najutjecajnije fotografije magazina TIME tj fotke koje (ni)su promijenila svijet.

– Werner Herzog te uči snimanju, Serena Williams tenis, Dustin Hoffman i Kevin Spacey glumu, Annie Leibovitz fotografiju, Hans Zimmer produkciju glazbe za film, a deadmau5 elektronske glazbe… Sve na jednom mjestu – MasterClass. Kako bi se ono reklo, #whatatimetobealive

– Za slučaj da vam je promaklo, na ovogodišnjoj New Europe 100 listi, koja navodi najsjajnije, najbolje pojedince i organizacije koje mjenjaju društva, politike i poslovno okruženje središnje i istočne Europe kroz inovaciju, poduzetništvo i svjež pristup rješavanju problema, našao se i jedan čovjek iz Hrvatske: Mate Rimac. Svaka čast, zasluženo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s