Uskoro će nam kuhati roboti

Moley stoji iza lijepo dizajnirane kuhinje koja uključuje potpuno funkcionalnog robota, s vještinama i žarom pravog majstora kuhinje. Posjetitelji sajma robotike Hanover Messe imali su prilike vidjeti prototip, a ako sve bude išlo po planu, najesen se planira pokretanje crowdfunding kampanje kako bi se krenulo u širu proizvodnju.

Onda bi verziju za tržište trebali dobiti 2017., a ona će uključivati i knjižnicu recepata u stilu iTunesa, koja će se moći i nadopunjavati (bilo bi sjajno kad bi se dvije kuhinje mogle dopisivati – tako bi nam bilo lakše nekome poslati recept). Svime će se upravljati ekranom na dodir ili pametnim telefonom. Kada nikog nema kod kuće, kuhinja če biti zatvorena staklenom pregradom.

Svi recepti koji dolaze s kuhinjom snimljeni su s masterchefom Timom Andersonom, pobjednikom BBC-evog Masterchefa, čije su pokrete kod pripravljanja snimljeni i memorirani, a robotička ih ruka onda ponavlja. Pretpostavljam da ćemo onda i mi kao kupci moći na sličan način snimati pripremanje nekih naših jela, pa se ubuduće brinuti samo da u kuhinji budu svi potrebni sastojci. Za sve ostalo će se pobrinuti Robotic Kitchen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s