Seth Troxler, DJ i humanitarac

Seth Troxler tip je kojeg jednostavno moraš voljeti. Odličan DJ i zabavljač, sa stavom o svemu (ponekad zbog toga u prepirci s kolegama ili kolegicama) i društveno vrlo angažiran. Tako se krajem prošlog mjeseca popeo na vrh Kilimanjara skupa s timom od deset ljudi. Iza svega krila se plemenita misija prikupljanja milijun dolara namijenjenih za istraživanje tumora mozga. Naime, Seth je jedan od filantropa, među kojima je i osvajač olimpijske medalje Lachlan Jones, koji su se uključili u projekt s namjerom da svatko iz tima pokrene inicijativu i skupi najmanje 100 000 dolara u svojoj bazi fanova i pratitelja, te tako zajedno skupe milijun.

Seth je svojom misijom i premašio zadani cilj, a prikupljenih više od milijun dolara ići će za Australian Cure Brain Cancer Foundation. Inicijativa se može podržati online, ali i uživo u sklopu Sonus festivala na Pagu, gdje će Troxler i ove godine biti jedan od headlinera. Na info pultu festivala, posjetitelji će moći priložiti novčana sredstva i dati svoj doprinos u akciji prikupljanje sredstava za inovativna istraživanja i podizanje svijesti o ovoj teškoj bolesti.

U sklopu prošlogodišnjeg izdanja najveće konferencije elektroničke glazbe na svijetu, Amsterdam Dance Eventa, Setha smo također osim za pultom mogli vidjeti u humanitarnoj akciji koju je priredila organizacija 10.000Hours priredila u suradnji s nekoliko poznatih DJ-a i producenata, među kojima su osim Setha i Kolsch te Tom Trago.

Seth Troxler, jedna od najosebujnijih ličnosti današnje plesne glazbe, već je nadaleko poznat po ljubavi prema kuhanju (ima i restoran s roštiljem), tako da ga nije bilo teško pridobiti i u ovoj humanitarnoj akciji, tim više što dolazi iz siromašne obitelji i jako dobro probleme beskućnika i današnjeg sustava koji ne radi puno za te ljude.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s