Prva pametna klupa u Europi postavljena u Solinu

Snaga volje bila je emisija koja je, što god kritičari rekli, nešto potrebno i korisno na HRT-u. Jedan od finalista, Ivan Mrvoš, već je tamo pokazao svoj potencijal, dokazavši ga i na prošlogodišnjem Poduzetničkom kampu Solin. Ivan je autor pametne klupe koja osim za odmor, služi i za punjenje mobitela i tableta, služi kao hotspot, pokazuje kvalitetu zraka, a noću može biti dio gradske rasvjete. Klupa je autonomna i svi se procesi kontroliraju putem dva računala unutar nje.

Klupa je razvijena iz ideje LED stolca za ugostitelje, proizvoda s kojim je Ivan pobijedio u Solinu i koji se mogao vidjeti u spomenutoj TV emisiji, gdje ga je ocijenjivao žiri na čelu s poznatim hrvatskim poduzetnikom i investitorom Sašom Cvetojevićem. Ne treba zaboraviti spomenuti da je Ivan još uvijek student, a osim što je osmislio klupu, otvorio je i tvrtku s kojom je želi plasirati na tržište.

I eto je, postavljena je u centru Solina, prva takva u Europi. Izvrsna, praktična ideja, kojom se podiže i svijest o važnosti obnovljivih izvora energije kao budućnosti. Nema sumnje da ćemo je uskoro vidjeti i u drugim gradovima…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s