Globalni indeks inovacija

The Global Innovation Index 2015 – prema Bloombergovoj ovogodišnjoj listi 50 najinovativnijih zemalja svijeta i ne stojimo tako loše. Kakav bi rezultat bio da se sami ocjenjujemo?

“I’ve had dozens of meetings over the years with leaders from around the world who asked how they can build their own Silicon Valley. It never works.” He has his own theory about what does work, though it’s not exactly scientific: There’s a magic. There’s a love for entrepreneurship and experimentation that must be there.

Zvuči li vam poznato ovaj dio o vođama koji žele pokrenuti svoj Silicon Valley?

Ovaj dio o ljubavi prema poduzetništvu i eksperimentiranju je također jako dobar, kao i misao koja kaže kako je inovacija najbolji lijek za stagnaciju. Stvaranje proizvoda i usluga koje život čine boljim, bez obzira radi li se o cjepivima, klima uređajima ili aplikacijama za dopisivanje.

Šteta što smo mi poznati prije svega po inovaciji u donošenju suludih propisa i eksperimentiranju sa živcima onih koji bi nešto radili i stvarali. Brojne danas velike i moćne kompanije u SAD-u započele su svoj put doslovce u dnevnim sobama ili garažama. Kod nas tako nešto ne bi bilo moguće – jer im to ne dopuštaju važeći propisi, koji često graniče s apsurdima.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s