Jedina stavka na to-do listi za 2015.

Godina broji svoje posljednje dane, vrijeme je za to-do i best of liste. Dok će potonje pričekati još koji dan, za to-do listu u 2015. imam samo jednu stavku: više plesati. U 2014. se nisam nešto naplesao, što je malo i apsurdno, obzirom da sam na dnevnoj bazi bombardiran zamolbama za recenzije upravo plesne glazbe i najavama partyja.

Teško da postoji nešto što će vas bolje opustiti nakon napornog radnog tjedna, napuniti baterije i povezati s nekim novim ljudima od – plesa. Ples je jedno od najstarijih sredstava međuljudske komunikacije. Bez obzira govorimo li o festivalima kojih u Hrvatskoj tijekom sezone ima na desetke (i na konto kojih je postala glavna destinacija festivalgoera iz cijelog svijeta), klupskim ili privatnim događajima, ples bi trebao biti sastavni dio svačijeg života. Pa makar plesali i sami sa sobom kod kuće. 🙂

No, kad ovdje kažem ples, prije svega mislim na onaj u klubu, gdje ego skupa s jaknama ostavljamo u garderobi, nakratko zaboravljamo pojam vremena i prepuštamo se ritmu, povremeno pozdravljajući DJ-a koji stoji za kormilom putovanja. Tko u mlađim danima pokupi taj hedonistički virus, teško će ga se riješiti. Prije ili kasnije obuzet će ga želja za još kojom kolektivnom hipnozom, nepatvorenom srećom, zajedništvom. Da, uključuje to često i neprospavanu noć, ali san se može nadoknaditi, za razliku od uspomena.

S vremena na vrijeme dobro je spojiti ples s putovanjem. Putovati je općenito zdravo i korisno: udišeš drugi zrak, upoznaješ neku novu okolinu i ljude, čuješ i vidiš nove stvari, kušaš drugačiju hranu, uvijek nešto naučiš. Putovati na partyje i ples nije puno drugačiji doživljaj. Istina, većina je navikla putovati uoči zabave, doći na početak ili malo nakon njega, pa se po završetku pokupiti kući. No, kako godine idu, a i dalje vam je do zabave, afiniteti se mjenjaju, pogotovo kad se radi o dužim putovanjima.

Poželiš krenuti ranije, zabavljati se već putem, malo i odmoriti, razgledati znamenitosti, stvarno okusiti kraj u koji si došao, njegovu povijest i sadašnjost. Iznad svega, želiš se družiti i imati ispunjen dan u punom smislu riječi, s plesom kao vrhunacem. Često tako dođeš do nekih novih perspektiva i inspiracija, a ne usfali ni anegdota za prepričavanje. Tako s jedne strane obogaćuješ sebe, a s druge odaješ poštovanje domaćinima.

Barem bi tako trebalo biti. Tko nije shvatio, uvijek ima vremena, jer za ples nikad nije kasno…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s