Uskoro aplikacija za gorivo

Zadnjih se dana dosta priča o gorivu: prvo, zato jer mu u svijetu cijena pada, a kod nas ne, a drugo, zato jer je Ministarstvo gospodarstva u inspekcijskom nadzoru benzinskih pumpi zaključilo da 10% pumpi prodaje neispravno gorivo. Isprva nisu objavili o kojim se pumpama radi, sada jesu i problemi se nastavljaju, najavljene su tužbe i priča neće tako skoro završiti.

Ono što je meni zapelo za oko jest najava skorog pokretanja portala i aplikacije o cijenama i kvaliteti goriva na prodajnim mjestima u Hrvatskoj. Projekt bi trebao biti predstavljen do kraja godine.

Prva asocijacija na ovu najavu bio mi je Fuelcaster, mobilna web aplikacija koja predviđa rast ili pad cijena goriva u iduća 24 sata. Osim toga, aplikacija korisnika navodi do pumpi koje nude povoljno gorivo te mogućnost dijeljenja informacija s drugima putem drštvenih mreža.

Iza aplikacije, koju podacima opskrbljuje Gas Daddy, ne stoji neko ministarstvo, već osiguravajuća kuća Esurance, a korištenje je potpuno besplatno – ipak je u pitanju dobra reklama.

Među YT komentarima ima doduše dosta nezadovoljnih korisnika, nadajmo se da će izvedba planirane domaće aplikacije biti bolja. Aplikacija o cijenama i kvaliteti goriva bio bi svakako koristan alat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s