#ListenForYourself

Kako bi sadržajem promovirali svoje slušalice, Bose je pokrenuo #ListenForYourself kampanju, u sklopu koje se našlo više interviewa, playlista, ilustracije inspirirane glazbom i razne statističke brojke predstavljene zanimljivim infografikama. Do potrebnih brojeva došlo se u suradnji sa servisom Spotify.

Tako je Jody Barton složio poster na kojem je predstavio muškarce koji su glazbeno obilježili 2014. Možete li naslutiti o kome se radi?

menofmusic2014

(Pharell Williams, Sam Smith, Prince, Ed Sheeran, Conchita Wurst, 5 Seconds of Summer)

Koliko su plesni bili ovogodišnji hitovi Lorde, Coldplaya, Sie, Pharrella i drugih? Uzeto je top 10 pjesama svakog mjeseca i došlo do zanimljivih rezultata: brži tempo ne znači da će pjesma biti plesnija. No, tko iole posjećuje partyje to ionako zna.

danceble2014hits

Konačno, jeste li znali da je dubstep, glazbeni pokret nastao u underground južnog Londona devedesetih, sada globalno prepoznat, naročito popularan u Australiji i Novom Zelandu? S druge strane, francuski house iznimno je popularan u Južnoj Americi i Turskoj, dok je minimal techno, nastao u Berlinu, postao popularan diljem svijeta, no primat i dalje drži upravo domovina – od deset gradova u kojima je najslušaniji 7 ih se nalazi u Njemačkoj.

http://listenforyourself.tumblr.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s