Coca Cola x Monster

Kao pasioniranog ljubitelja energetskih napitaka, naravno da me razveselilo što se odnedavno u dućanima može naći nekoliko napitaka iz Monster serije. Nije im dugo trebalo da upotpune moju kolekciju limenki, a ako ćemo o favoritima, zasad Monster Assault lagano vodi. Ali, dok ne probam sav asortiman, možda bolje ne donositi zaključke o najboljem iz ponude.

Među vijestima ovih dana je i ona o ulasku Coca Cole u Monster, točnije kupnji udjela (16%) kompanije, kojom ovaj gigant krupnim korakom ulazi na rastuće tržište energetskih pića. Ok, već je tamo jer Coca Cola već drži Burn, ali i čitav niz pića za koje većina ne zna, barem ne kod nas: Full Throttle, Mother, Play, Relentless, NOS… (ovo me podsjeća na odlaske u Češku prije desetak godina i otkrivanje mnoštva do tad nepoznatih energy drink marki, nepotrebno je govoriti da sam ih sve odmah probao – čudno je da već onda nisam počeo svjetliti u mraku ili štogod), no daleko je to od uspjeha kakav svojim inovativnim pristupom žanje Monster.

Sporazumom će Coca cola svoj “energetski portfolio” prepustiti Monsteru, koji bilježi dobre rezultate i rast na tržištu, dok će Monster prepustiti Coca Coli svoje negazirane napitke, koji također bilježe rast i tržištu su sve zanimljivija otkako su zaredale kampanje o zdravom načinu života i čim manjoj konzumaciji zaslađenih i gaziranih pića. Osim toga, Coca Cola postaje jači distribucijski partner Monsteru i može mu olakšati proboj na tržišta izvan SAD-a, ne samo u Europi, već i Indiji i Kini.

Ukratko, dobitak za obje strane, a u konačnici i nas potrošače. I burze su prepoznale deal, dionice Monstera skočile su čak 36% u satima nakon objave ugovora vrijednog preko 2 milijarde dolara. Ne znam za vas, ali ja sam ožednio od svih tih brojki… Red Bull, čeka se tvoj odgovor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s