Gdje su naše razglednice?

Brojne poznate filmske scene snimljene su pred zelenim platnom, koje su potom filmskom magijom pretvorene u nešto posve drugo. No, često se radi autentičnosti grade veliki setovi, pravi filmski svijetovi, čiji život traje i nakon gašenja kamera.

Cameron je model Titanica prodao u staro željezo, no zato je npr. selo Hobbiton iz Gospodara prstenova postalo prvorazredna turistička atrakcija na Novom Zelandu. Negdje su setovi onakvi kakve su ih filmske ekipe ostavile, ponegdje su ih ljudi odlučili urediti i nuditi turistima.

Više: Atlas Obscura: The post shooting life of sixteen film sets

Irci na zgodan način iskorištavaju hype oko nekih istaknutih scena serije Igra prijestolja snimanih kod njih, između ostalog i kroz – razglednice. Čekam da vidim hrvatske razglednice, ipak se vezano za seriju najviše priča o lokacijama upravo u Hrvatskoj, no nisam siguran jesmo li iskoristili sve mogućnosti promocije. Netko će reći da jednom Dubrovniku i ne treba više promocije, no ipak, dubrovački Gradac, lokacija Purple Wedding, a i sve ostalo, kudikamo je ljepša i zahvalnija od svega što Irci nude (a vi slobodno recite da sam pristran!).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s